Üdvözöljük mestertenyészetünk oldalán!

Az év tenyészete:

Első boxereink 1990-ben kerültek hozzánk, a kennelt 1992-ben alapítottuk. Az akkori magyar állomány pár egyedet leszámítva nem érte el azt a színvonalat, amit szerettünk volna, ezért elkezdtük keresni a kapcsolat külföldi tenyésztőkkel. 1993-ban egy Németországban élő barátunk segítségével az akkori legjobb felvezetőnél levő fiatal olasz kannal, Teck del Colle dell Infinito-val fedeztettünk. Döntésünk helyesnek bizonyult, Teck minden idők egyik legeredményesebb és legjobban örökítő boxere lett.

1996-ban, a budapesti Világkiállításon kötöttünk szorosabb barátságokat az olasz tenyésztőkkel. Az akkori legjobb kanokkal történő fedeztetések eredményeképpen mind kiállításokon, mind tenyésztésben nagyon sikeres kutyák születtek, például Pannon-box Laura és fia, Ch. Pannon-box Ursaiz.

A barátságok révén olyan kanokhoz fértünk hozzá, amik a legmagasabb színvonalat képviselték, miközben szuka vonalunk is stabillá vált, amit nagyon fontosnak tartottunk, mert a tenyésztés alapja a megbízható szukaállomány.

2000-ben, az akkor a csúcson lévő olasz Soragna kennelből sikerült megvenni Virginia di Soragnát, aki meghatározó lett kennelünk történetében. Virginia kölykei közül Harry, Hédi, Holly, July, Jason, Jesse, Octavio, Stella és Caterina ért el Champion címeket, valamint több száz kiállítási győzelmet, főleg nemzetközi, klub és speciális kiállításokon, Európa számos országában. Büszkék vagyunk arra, hogy kutyáink nem 2-3 bíró által érik el az eredményeket, hanem komoly mezőnyökben, specialistáknál sikerül nyerniük.

Jó kapcsolataink révén olyan kutyák kerültek kennelünkbe, mint Ch. Pietro di Soragna, Ch. Portos de Villa Astur, Ch. Carlo del Antico Squero és Ch. Vulvay dei Montecchi, akik kölykeikkel sikeresen emelték a magyar állomány színvonalát. Manapság alig akad olyan magyar tenyészet, ahol a törzskönyveken ne lenne felfedezhető az általunk tenyésztett, vagy importált kutya.

Időközben olyan az európai tenyésztésben is meghatározó kanok vendégeskedtek nálunk hosszabb-rövidebb ideig, mint az ATIBOX-győztes Rudy dell Alfiere és Zagal de Las Arillas, a Fiatal Európagyőztes Segundo del Colle dell Infinito, Athus di Casa Frankinho, Puskas de las Arillas és Dagton.

Mára elértük, hogy kutyáinkat még az etalonnak számító olasz Infinito tenyészet is használja a tenyésztésben, valamint számtalan tenyésztő szerte a világban.

Mivel a boxer munkakutya, mindig is fontosnak tartottuk a küllem mellett a jó munkakészséget és a jó karaktert, ami kutyáinkat jellemzi. A Pannon-box kutyák munkában is megállják a helyüket, külön kiemelve Evita Németországban szerzett „Landesgruppe Siegerin” címét SchH 3 szinten, valamint Jesse-t, Ettore-t és Fly-t, akik a kiállításokon elért komoly sikerek mellett kiemelkedően dolgoznak is.

A MEOE Boxer Klub éves pontveresenyében sajáttenyésztésű kutyáink 27 Év Boxere címet szereztek, valamint 2003 és 2008 közötti 6 évben folyamatosan elnyertük az Év Tenyészete címet is.

boxer@pannon-box.hu